Αν κόψουμε το τσιγάρο υπάρχει πιθανότητα να παχύνουμε;

kopsimo tsigarou

Πολλοί από τους καπνιστές ισχυρίζονται ότι όταν κάποια στιγμή προσπάθησαν να κόψουν το κάπνισμα πάχυναν. Είναι αλήθεια αυτό; Κι όμως είναι! Αλλά σίγουρα δεν θα πάρετε πάνω από 2 με 3 κιλά. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι το κάπνισμα επιταχύνει ελαφρώς το μεταβολισμό. Επομένως, όταν κόψει κάποιος το τσιγάρο ο μεταβολισμός του επανέρχεται στα κανονικά του επίπεδα και αυξάνεται ελάχιστα το βάρος του.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι όταν έκοψαν το κάπνισμα πήραν πάνω από 10 κιλά. Δεν ευθύνεται γι’ αυτό όμως το τσιγάρο, αλλά οι ίδιοι οι οποίοι αντικατέστησαν την μια κακή συνήθεια, το κάπνισμα, με μια άλλη, το πολύ φαγητό. Τρώγοντας με το ρυθμό που κάπνιζαν αυξάνουν την ποσότητα του φαγητού και ανεβαίνει και ο δείκτης της ζυγαριάς. Με το φαγητό αντιμετωπίζουν το στρες και το συναισθηματικό κενό που αφήνει η έλλειψη του τσιγάρου.


Share:Ask!BlinkBits!Blinklist!Blogmarks!BlogRolling!Cannotea!Del.icio.us!Digg!Diigo!DZone!Free and Open Source Software NewsFacebook!Fark!Faves!FeedMeLinks!Furl! GodSurfer!Google!linkaGoGo!Live!Ma.gnolia!Maple!Mister-Wong!Mixx!MyLinkVault!MySpace!Netscape!Netvouz!Newsvine!RawSugar!Reddit!ShoutWire!Simpy!Slashdot!Smarking!
Spurl!Squidoo!StumbleUpon!Swik!Tailrank!Technorati!Wists!

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1