Δεν πρέπει οι μεσήλικες να σηκώνουν βάρη στο γυμναστήριο;

mesilikas

Αυτό είναι κάτι εντελώς αναληθές. Οι μεσήλικες επιβάλλεται να σηκώνουν βάρη γιατί είναι καλό για τα οστά και την οστεοπόρωση, αν έχετε υποβληθεί σε εγχείρηση μηνίσκου, αν πάσχετε από κοίλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, αυχενικό. Αυτό που πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε βάρη είναι τα κιλά που σηκώνετε να αυξάνονται προοδευτικά και να είναι ανάλογα με την πάθηση και τη φυσική σας κατάσταση. Πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας, και ο γιατρός σας να βρίσκεται σε συνεννόηση με τον γυμναστή, ώστε το πρόγραμμα να είναι απόλυτα κατάλληλο για εσάς και την υγεία σας.

Υπάρχουν τροφές που προστατεύουν από κάποιες μορφές καρκίνου;

karkinos

Έχει αποδειχτεί από έρευνες ότι όταν ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή μπορούμε να ενισχύσουμε σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας. Έτσι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ η αυξημένη κατανάλωση κρέατος δρα επιβαρυντικά. Γενικότερα, μια υγιεινή διατροφή δρα προστατευτικά για πολλά νοσήματα, όπως τα καρδιαγγειακά. Επίσης η παχυσαρκία, που είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής, έχει συσχετιστεί με ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού.

Τα καρότα βελτιώνουν την όραση;

karota

Από μικροί όλοι ακούγαμε ότι πρέπει να τρώμε καρότα για να βλέπουμε καλά. Και είναι αλήθεια. Τα καρότα είναι πλούσια σε εκείνα τα συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην καλή όραση, όπως είναι η βιταμίνη Α. Το σημαντικό είναι ότι για να πάρουμε τη βιταμίνη Α πρέπει να καταναλώνουμε τα καρότα ωμά και όχι βραστά, αφού μόνο τότε οι βιταμίνες μένουν ανέπαφες και μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτές.

Πώς αντιμετωπίζεται η δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο;

diskiliotita

Το 20%-28% του πληθυσμού υποφέρει συχνά ή παροδικά από δυσκοιλιότητα 6 στα 10 άτομα, ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα , για δύο ή περισσότερα χρόνια. Το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω διατροφής, με την κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών και κυρίως με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι πολύ αποτελεσματικές, αφού έχει διαπιστωθεί ότι βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Γιατί τα νεογνά έχουν αυξημένες ανάγκες σε υγρά;

neogna

Τα νεογνά έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε υγρά σε σχέση με τους ενήλικες λόγω της μειωμένης ικανότητας των νεφρών τους να χειρίζονται μεγάλο όγκο νερού και της υψηλής περιεκτικότητας νερού στο σώμα τους. Έτσι για παράδειγμα, ένα νεογνό 3 κιλών χρειάζεται 450 ml ημερησίως και ένα νεογνό 10 κιλών περίπου 1.5 ml υγρών την ημέρα. Οι ανάγκες αυτές μπορούν να καλυφθούν από το γάλα, το νερό, το τσάι κ.α.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1