Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

nero

Πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αν και αυτή είναι η επικρατούσα άποψη, οι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να πίνει κανείς οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είναι καλά ενυδατωμένος, αλλά οκτώ ποτήρια υγρών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα πάντα (με εξαίρεση τα οινοπνευματώδη ποτά): το νερό, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, οι καφέδες, το τσάι, τα αφεψήματα βοτάνων (γενικώς, κάθε είδους ρόφημα), τα υγρά των φρούτων και των λαχανικών.
Αν τώρα έχετε ξηρό δέρμα, είστε επιρρεπείς στις μυϊκές κράμπες ή έχετε χρόνια δυσκοιλιότητα, μπορεί και να σας λείπουν υγρά, οπότε χρειάζεται να πίνετε περισσότερο νερό.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο;

anorexia

Η νευρική ανορεξία είναι ψυχογενής διατροφική διαταραχή και ειδικά σήμερα, εμφανίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα, λόγω κυρίως των προτύπων που προβάλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Τα συμπτώματα από τα οποία μπορούμε να αντιληφθούμε ότι κάποιος πάσχει είναι συνήθως, μια τελετουργική στάση απέναντι στο φαγητό (κόβει το φαγητό σε μικρά κομματάκια), η πρόκληση εμετού μετά από κάθε γεύμα, η χρήση καθαρκτικών, η αποφυγή γευμάτων, ζαλάδες, ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, η λανθασμένη εικόνα για την όψη του σώματός του κ.λ.π. Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή της είναι η παραδοχή από το άτομο που πάσχει. Στη συνέχει το άτομο πρέπει να πάρει υποστήριξη από γιατρό, ψυχολόγο και διατροφολόγο, ώστε να μπορέσει να επανέλθει ο οργανισμός στα φυσιολογικά του επίπεδα. Αν η διάγνωση είναι έγκαιρη, τότε το άτομο θα θεραπευτεί, αλλά δεν λίγες οι φορές που κοπέλες, κυρίως έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να μείνουν αδύνατες.

Το γάλα βοηθά στην αϋπνία;

gala

Είναι αλήθεια ότι τις νύχτες που μας ταλαιπωρούν οι αϋπνίες ένα ποτήρι γάλα είναι γιατρικό. Και αυτό γιατί το γάλα περιέχει μια ουσία, που λέγεται τρυποφάνη. Πρόκειται για ένα αμινοξύ, το οποίο δεν μπορεί ο οργανισμός μας να το συνθέσει και το λαμβάνει μέσω της διατροφής. Αυτή η ουσία μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την αϋπνία.
Υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν αυτή την ουσία και συμβάλλουν στην αποφυγή της αϋπνίας, όπως είναι το τυρί τύπου τσένταρ, το αβοκάντο, το σαλάμι και το λουκάνικο.

Πρέπει να καταναλώνουμε τα ποτά που χαρίζουν ενέργεια;

pota kafe

Όταν μιλάμε για ποτά που χαρίζουν ενέργεια δεν μιλάμε για αυτά που χρησιμοποιούν οι αθλητές, τα οποία είναι συμπληρώματα ηλεκτρολυτών και υδατανθράκων. Μιλάμε για αυτά που περιέχουν καφεΐνη και ταυρίνη. Αυτά λοιπόν τα ποτά, σύμφωνα με έρευνα νοσοκομείου, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο γιατί προκαλούν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών, ακόμα και σε απόλυτα υγιείς ανθρώπους. Ειδικά, όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιαγγειακά νοσήματα πρέπει να τα αποφεύγουν εντελώς.

Χυμοί: πιο θρεπτικοί από τα φρούτα;

frouta

Ισχύει το ακριβώς αντίθετο διότι, αν μη τι άλλο, τα ολόκληρα φρούτα έχουν και φυτικές ίνες. Επιπλέον, οι χυμοί αυξάνουν ταχύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωσή τους, επειδή απορροφώνται πιο γρήγορα.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1