Κόλλησαν τα αυγά στη χάρτινη συσκευασία τους;

AUGA

Για να αποφύγετε τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί, βυθίστε τη θήκη όπως είναι με τα αυγά, σε χλιαρό νερό. Τα αυγά θα ξεκολλήσουν έτσι χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Για πιο ελαφριά σάλτσα πέστο

pesto

Αντικαταστήστε το μισό βασιλικό με μαϊντανό και το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο.

Κάηκε κατά το μαγείρεμα ο πάτος της κατσαρόλας σας;

katsarola

Μην ανησυχείτε αν διαπιστώσετε ότι το κρέας που μαγειρεύετε κόλλησε στην κατσαρόλα, όση ώρα μιλούσατε στο τηλέφωνο… Βάλτε στην κατσαρόλα, αφού την αδειάσετε, αρκετό χοντρό αλάτι, προσθέστε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά. Όταν κρυώσει, πλύνετε κανονικά την κατσαρόλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να την καθαρίσετε, βράζοντας στην ίδια κατσαρόλα ένα κομμένο κρεμμύδι. Εάν δεν έχετε κρεμμύδι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξίδι ή σόδα.

Για να διατηρηθεί φρέσκο το ψωμί

psomi

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε στην ψωμιέρα λίγο σέλινο ή μια πατάτα, την οποία θα έχετε προηγουμένως πλύνει και στεγνώσει καλά.

Μύρισε έντονα η κουζίνα από το φαγητό;

kouzina

Τοποθετήστε σε ένα αλουμινόχαρτο λίγα γαρύφαλλα και ψήστε τα στο φούρνο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, αφήσετε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και η ατμόσφαιρα του χώρου θα αλλάξει σαφώς προς το καλύτερο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας λίγους κόκκους ελληνικού καφέ ή να κάψετε σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες από πατάτα και λεμόνι.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1