Πώς διατηρείται το σέλινο;

selino

Εάν έχετε σέλινο στο ψυγείο σας και δε σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στις επόμενες 2-3 μέρες, πλύντε καλά τα φύλλα του, στεγνώστε τα και βάλτε τα στο φούρνο με την πόρτα ανοιχτή. Όταν ψηθούν, χωρίς να μαυρίσουν τρίψτε τα με τις παλάμες σας να γίνουν σκόνη και βάλτε τα σε αεροστεγές βαζάκι. Θα διατηρήσει για πολύ καιρό το άρωμά του και θα νοστιμίσει με ελάχιστη ποσότητα τις σούπες, τα ψητά και τις σαλάτες σας.

Πώς θα "ανέβει" γρήγορα η ζύμη σας;

zimi

Πριν χρησιμοποιήσετε το απαιτούμενο αλεύρι, τοποθετήστε το στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, έτσι ώστε να ζεσταθεί και να επισπεύσει έτσι τη διαδικασία του φουσκώματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε τη ζύμη σε ελάχιστα προθερμασμένο φούρνο ή δίπλα σε μια πηγή θερμότητας (τζάκι ή καλοριφέρ) ή τέλος μπορείτε να την τυλίξετε με μια κουβέρτα.

Μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης σας;

neroxitis

Ένας καλός τρόπος προκειμένου να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές αυτές είναι να ρίξετε στο σιφόνι ένα φλιτζάνι του καφέ σόδα και ένα φλιτζάνι ξίδι. Αφήστε το για τριάντα περίπου λεπτά και στη συνέχεια  πλύνετε με μπόλικο νερό.

Περίσσεψε ντομάτα;

domata

Αν ανοίξατε κονσέρβα ντομάτας και δεν την χρησιμοποιήσατε ολόκληρη, αποθηκεύστε την σε παγοκύστες και δημιουργήστε έτσι εύχρηστα παγάκια τοματοχυμού έτοιμα προς χρήση. Μπορείτε επίσης, να τη φυλάξετε σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος στο ψυγείο αλλά ποτέ στη μεταλλική κονσέρβα, διότι θα χαλάσει.

Για να μυρίζουν θάλασσα τα ψάρια σας

psaria

Εάν αγοράσατε φρέσκο ψάρι, αλλά δε σκοπεύετε να το καταναλώσετε άμεσα, μπορείτε να το καθαρίσετε, να το πλύνετε και να το βάλετε σε μια ειδική σακούλα. Στη σακούλα πρέπει ωστόσο να βάλετε νερό και στη συνέχεια να τη δέσετε καλά με ένα λάστιχο έτσι ώστε να μην ανοίξει.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1