Θέλετε να κάνετε την κατσαρόλα σας χύτρα;
Σκεπάστε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια κλείστε τη με το καπάκι της.
Αλατόνερο για εύκολο ξεφλούδισμα των πιπεριών
Όταν βγάζετε τις πιπεριές από το φούρνο δυσκολεύεστε να τις ξεφλουδίσετε, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος να κάψετε τα δάχτυλά σας. Για μεγαλύτερη ευκολία, βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ νερό με αρκετό αλάτι κι αφήστε τις να μαλακώσουν. Στη συνέχεια η φλούδα τους φεύγει πολύ εύκολα.
Μυρίζει άσχημα ο θερμός σας;
Φτιάξτε ένα διάλυμα με νερό και δύο κουταλιές μαγειρική σόδα, γεμίστε το θερμό σας και αφήστε το να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη μέρα πλύντε το και δε θα διαπιστώσετε ούτε ίχνος άσχημης μυρωδιάς.
Πότε είναι φρέσκος ο αστακός;
Όταν η ουρά του είναι γυρισμένη προς τα μέσα.
Το σίδερό σας μαζεύει άλατα;
Πάρτε παγάκια, αφήστε τα να λιώσουν και με το νερό αυτό γεμίστε το σίδερό σας. Το νερό όταν παγώνει προκαλεί μια χημική αντίδραση που εξαφανίζει τα άλατα.