Για να μην κολλάει ο κιμάς στα χέρια σας

kimascat-350x262

Για να μην κολλάει ο κιμάς στα χέρια σας, πριν ξεκινήσετε το ζύμωμά του, βρέξτε τα χέρια σας με νερό.

Το ψαλίδι σας χρειάζεται ακόνισμα;

scissors

Μπορείτε να το ακονίσετε κόβοντας μ'αυτό ένα γυαλόχαρτο No 0 σε μικρά κομμάτια.

Έκοψε το γιαούρτι στο φαγητό;

11 YOGHURT

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάστε το φαγητό σε κρύα και ρίξτε δύο παγάκια. Ανακατέψτε αργά και συνεχώς.

Για πιο τραγανό τηγανητό μπέικον

Crispy Bacon

Αλευρώστε το ελαφρά πριν το τηγανίσετε. Θα απορροφήσει την υγρασία και θα γίνει πιο τραγανό.

Κάηκε κατά το μαγείρεμα ο πάτος της κατσαρόλας σας;

kammeni-katsarola

Κάηκε κατά το μαγείρεμα ο πάτος της κατσαρόλας σας;

Μην ανησυχείτε αν διαπιστώσετε ότι το κρέας που μαγειρεύετε κόλλησε στην κατσαρόλα όση ώρα μιλούσατε στο τηλέφωνο… Βάλτε στην κατσαρόλα, αφού την αδειάσετε, αρκετό χοντρό αλάτι, προσθέστε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά.

Όταν κρυώσει, πλύνετε κανονικά την κατσαρόλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να την καθαρίσετε βράζοντας, στην ίδια κατσαρόλα, ένα κομμένο κρεμμύδι. Εάν δεν έχετε κρεμμύδι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξίδι ή σόδα. 

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1