Μπορούν να συνταγογραφούν οι 633 γιατροί του ΕΟΠΥΥ

syntages

Το δικαίωμα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ διατηρούν οι 633 γιατροί του Οργανισμού των οποίων οι συμβάσεις διακόπηκαν λόγω συμμετοχής τους στην απεργία.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», πρόκειται για γιατρούς που το πρωί εργάζονταν στις δομές του ΕΟΠΥΥ με σύμβαση αορίστου χρόνου και το απόγευμα είχαν το δικαίωμα να εξετάζουν, με επιπλέον αμοιβή, ασφαλισμένους του Οργανισμού στο ιδιωτικό τους ιατρείο (150 επισκέψεις το μήνα έναντι 10 ευρώ ανά επίσκεψη).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός ότι οι εν λόγω γιατροί το πρωί απεργούσαν και δεν δέχονταν ασφαλισμένους στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αλλά το απόγευμα δέχονταν ασφαλισμένους έναντι αμοιβής.

Οι συμβάσεις διακόπηκαν αλλά οι συγκεκριμένοι γιατροί, σύμφωνα με το «Έθνος», παραμένουν πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ κι έτσι διατηρούν το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν ολόκληρη την αμοιβή της επίσκεψης.

newsbeast.gr


Share:Ask!BlinkBits!Blinklist!Blogmarks!BlogRolling!Cannotea!Del.icio.us!Digg!Diigo!DZone!Free and Open Source Software NewsFacebook!Fark!Faves!FeedMeLinks!Furl! GodSurfer!Google!linkaGoGo!Live!Ma.gnolia!Maple!Mister-Wong!Mixx!MyLinkVault!MySpace!Netscape!Netvouz!Newsvine!RawSugar!Reddit!ShoutWire!Simpy!Slashdot!Smarking!
Spurl!Squidoo!StumbleUpon!Swik!Tailrank!Technorati!Wists!

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1