Για ευωδιαστά συρτάρια

sirtaria

Περιχύστε ένα βαμβάκι με αρωματικά έλαια και σκουπίστε μ’ αυτό το εσωτερικό των συρταριών σας. Με τον τρόπο αυτό, το ξύλο θα απορροφήσει τα αρωματικά έλαια και θα μεταφέρει το άρωμα στα ρούχα σας. Μπορείτε επίσης, να τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους ένα τούλινο σακουλάκι με αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιών.

Θέλετε να διατηρείτε περιποιημένα τα μπιμπελό σας;

mpimpelo

Τα μπιμπελό δε χρειάζονται συχνό πλύσιμο. Μπορείτε να τα ξεσκονίζετε με ένα μαλακό πινέλο, έτσι ώστε να διώχνετε τη σκόνη ακόμη και μέσα από τα σκαλίσματα. Τα βρώμικα, ωστόσο αλλά ευαίσθητα μέρη που έχουν διακοσμήσεις με ασήμι ή χρυσό, χρειάζονται πέρασμα με πινέλο και καθάρισμα με πανί βουτηγμένο σε σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, χρειάζονται πέρασμα με σκέτο νερό και σκούπισμα με λινό κυρίως πανί, έτσι ώστε να μην υπάρξουν χνούδια. Εάν τα μπιμπελό σας είναι γυάλινα, μπορείτε να τα γυαλίσετε, αρκεί να τα σαπουνίσετε και να τα αφήσετε για δύο ώρες σε κρύο νερό με λίγο λευκαντικό.

Πώς να εξαφανίσετε τις αράχνες

araxni

Εάν εκνευρίζεστε με τους ιστούς της αράχνης που εμφανίζονται στις γωνίες στο ταβάνι σας, υπάρχει λύση. Αλείψτε τα σημεία αυτά με λίγη βαζελίνη. Με τον τρόπο αυτό οι αράχνες θα γλιστρούν και δε θα μπορούν να πλέξουν τον ιστό τους.

Τα κάδρα σας άφησαν σκιές στον τοίχο;

kadra

Μπορείτε να τις εξαφανίσετε, αρκεί να περάσετε τον τοίχο με διάλυμα νερού και οινοπνεύματος. Σε περίπτωση που οι σκιές επιμένουν, μπορείτε να τρίψετε τα σημάδια με σκληρό και νωπό σφουγγάρι και μπόλικο πράσινο σαπούνι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε αμέσως με στεγνό πανάκι για να μη σχηματιστεί λεκές από το νερό.

Γέμισε άλατα το τηλέφωνο του μπάνιου σας;

tilefono mpaniou

Μπορείτε να τα αφαιρέσετε, αρκεί να ξεβιδώσετε τα βιδωτά μέρη, να τα βυθίσετε για μια – δυο ώρες σε ξίδι και να τα τρίψετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1