Τελεσίγραφο για τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ

telesigrafo

Νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της αποκλειστικής απασχόλησης στον Οργανισμό και του ιδιωτικού ιατρείου προωθεί με διαδικασίες-εξπρές το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», για το θέμα υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων το Σαββατοκύριακο. Από τους 5.765 γιατρούς που υπηρετούν σήμερα θα παραμείνουν 2.821, των οποίων η ειδικότητα είναι συμβατή με την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Μπορούν να συνταγογραφούν οι 633 γιατροί του ΕΟΠΥΥ

syntages

Το δικαίωμα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ διατηρούν οι 633 γιατροί του Οργανισμού των οποίων οι συμβάσεις διακόπηκαν λόγω συμμετοχής τους στην απεργία.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», πρόκειται για γιατρούς που το πρωί εργάζονταν στις δομές του ΕΟΠΥΥ με σύμβαση αορίστου χρόνου και το απόγευμα είχαν το δικαίωμα να εξετάζουν, με επιπλέον αμοιβή, ασφαλισμένους του Οργανισμού στο ιδιωτικό τους ιατρείο (150 επισκέψεις το μήνα έναντι 10 ευρώ ανά επίσκεψη).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός ότι οι εν λόγω γιατροί το πρωί απεργούσαν και δεν δέχονταν ασφαλισμένους στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αλλά το απόγευμα δέχονταν ασφαλισμένους έναντι αμοιβής.

Οι συμβάσεις διακόπηκαν αλλά οι συγκεκριμένοι γιατροί, σύμφωνα με το «Έθνος», παραμένουν πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ κι έτσι διατηρούν το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν ολόκληρη την αμοιβή της επίσκεψης.

newsbeast.gr

Μπέζας: Γυρίστε στα ιατρεία, ο κόσμος έχει ανάγκη

mpezas

Ανυποχώρητοι παραμένουν γιατροί και υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Ο υφυπουργός Υγείας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί κανείς για το πόσοι θα μείνουν δεδομένης της διαδικασίας αξιολόγησης.

Ο κ. Μπέζας υποστήριξε ότι η σύμβαση ορισμένων ανανεώθηκε μέχρι τις 31/12/2013. «Μετά το Δεκέμβριο δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις. Ο ΕΟΠΥΥ είναι σε διαδικασία αξιολόγησης. Εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν θα ανανεωθεί καμιά σύμβαση. Θέλω να έχουμε ουσιαστικό διάλογο», είπε ο κ. Μπέζας. Και μάλιστα παρότρυνε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να επιστρέψουν στην εργασία τους. Και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία.

«Γυρίστε στα ιατρεία. Ο κόσμος έχει ανάγκη από τους γιατρούς. Μη λέτε πράγματα που δεν ισχύουν», είπε απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ακόμη ότι «από αύριο συμβάσεις τέλος για συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που απεργούν».

Από την πλευρά του ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε: «Καταγγέλλουμε το υπουργείο ότι προσέλαβε απεργοσπάστες από τις ειδικότητες που θέλει να καταργήσει. Τους πήρανε για 30 μέρες για να τους πουν τα κάλαντα», προσθέτοντας: «Τους αφήνουν να υπονοηθεί ότι θα επαναλάβουν ξανά τη σύμβαση».

Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε: «Η αμοιβή μας στο ΙΚΑ είναι 1.000 ευρώ. Δεν παλεύουμε για τα λεφτά. Παλεύουμε για να σώσουμε τους ασθενείς. Θέλουμε την αξιολόγηση αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε την καρατόμηση».

newsbeast.gr

Συνεχίζεται η απεργία στον ΕΟΠΥΥ

apergia

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των γιατρών και των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Λόγω των κινητοποιήσεων τα πολυιατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, όπου αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Οι απεργοί πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.

newsbeast.gr

Στο χορό των κινητοποιήσεων οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ

stasi1

Δύσκολη αναμένεται η κατάσταση στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αφού σήμερα, εκτός από τους γιατρούς, μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του Οργανισμού.

Οι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου. Τις κινητοποιήσεις τους στηρίζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και δηλώνουν «έτοιμοι για πανιατρικές κινητοποιήσεις».

Χθες οι γιατροί ακύρωσαν το προγραμματισμένο για τις 13.00 ραντεβού με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη καθώς όπως είπαν οι θέσεις του ξεκαθαρίστηκαν την Παρασκευή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

«Επανέλαβαν κατηγορηματικά και προκλητικά την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί ουσιαστικά σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών έστω κι αν προσπαθεί να διατυπώσει παραπλανητικά τις απολύσεις σαν οκτάμηνη διαθεσιμότητα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας.

newsbeast.gr

«Ο ΕΟΠΥΥ ζητεί πίσω το 70% από αυτά που θα δώσει στους γιατρούς του»

isa

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι ο ΕΟΠΥΥ με νέο χαράτσι που επέβαλλε το βράδυ της Παρασκευής στην ουσία ζητεί πίσω το 70% των εσόδων των γιατρών που υπάγονται στον ασφαλιστικό οργανισμό, ενώ κάνει λόγο για «ανθρωποκτόνο μέτρο».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο ΙΣΑ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα αυτό επιβίωσης των γιατρών μελών του, θα σταθεί στη συνέχιση της επίσχεσης των εργαστηριακών γιατρών, και θα κορυφώσει την κινητοποίηση του με όλους τους Παρόχους και τους Χρήστες Υγείας για να αποτρέψουν τον αφανισμό και την τελειωτική σύνθλιψη γιατρών και αρρώστων.

Και προσθέτει: «Αν σε αυτό, προστεθεί και το 10% των ελεγκτικών εταιρειών που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ ότι θα επιβαρύνει το γιατρό, τότε βλέπουμε την αλήθεια κατάματα: έναν Ασφαλιστικό οργανισμό που ζητάει πίσω το 70% των εσόδων του γιατρού…. φαινόμενο πρωτάκουστο σε όλη την οικουμένη…»

«Αυτό που δίνει στο φαινόμενο ιδιαίτερη παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι ότι το κράτος ζητάει πίσω για το 2013, το 70% των εσόδων του γιατρού που δεν έχει αποπληρώσει, αφού η αποπληρωμή του 2013 έφτασε ως τον Απρίλιο, με απλήρωτους τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο», υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά που δεν πληρώθηκε ο γιατρός καλείται σήμερα να τα αποδώσει πίσω».

«Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζητά από το μικρό βιοπαλαιστή γιατρο να τον χρηματοδοτήσει», αναφέρει η ανακοίνωση.

newsbeast.gr

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1