«Ο υπουργός Υγείας πυροδοτεί πολεμικό κλίμα στην Υγεία»

giatroi

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων για να απαντήσουν στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις απολύσεις γιατρών, επισημαίνοντας ότι «ο ολισθηρός δρόμος που έχει διαλέξει δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πανίσχυρο Πανυγειονομικό Μέτωπο που θα αγωνιστεί για να περισώσει τη δημόσια Υγεία».

«Η "δόξα" των απολύσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι ολόκληρη για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη! Ας μην ανησυχεί!» αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), προσθέτοντας ότι «οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Υγείας προκαλούν την κοινωνία και τους ιατρούς, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν και θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές που είναι έξω από τη λειτουργία μιας ευνομούμενης κοινωνίας, με κανόνες δημοκρατικής αντίληψης και δεοντολογίας».

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι η πολιτική υγείας έχει εισέλθει σε «κατήφορο» και κάνει λόγο για «παλινδρομήσεις, οβιδιακές μεταμορφώσεις και αδυναμίες αντίληψης της πραγματικότητας την οποία βιώνει η κοινωνία».

«Ο υπουργός Υγείας πυροδοτεί πολεμικό κλίμα στην Υγεία!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταλογίζει στον υπουργό άγνοια των θεμάτων υγείας και λειτουργίας του ΕΣΥ, κάνει λόγο για κυνικότητα από την πλευρά του υπουργού όταν δηλώνει «ότι δική του θα είναι η δόξα να πετάξει στο δρόμο 2.348 γιατρούς με τις οικογένειές τους» και αφερεγγυότητα, «που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ».

newsbeast.gr

Δωρεάν μετρήσεις για το διαβήτη

diavitis

Δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης...

«Δε θα γίνουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ»

apolisis

Καλή ευκαιρία για να προχωρήσουν οι αυτονόητες αλλαγές στην Ελλάδα χαρακτήρισε την οικονομική κρίση ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη η ελληνική οικονομία να στηριχθεί σε γερές βάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας πλεονάσματος και οι Έλληνες να ζουν με δικά τους λεφτά και όχι με δανεικά.

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας πως οι γιατροί θα περάσουν από αξιολόγηση έτσι ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

newsbeast.gr

Εθνική κοινωνική συμφωνία για το ασφαλιστικό προτείνει ο Σπυρόπουλος

spiropoulos

Την αναγκαιότητα της υιοθέτησης ενός βασικού σχεδίου για το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που θα είναι αποτέλεσμα μίας εθνικής κοινωνικής συμφωνίας, θα υποστηρίξει στο 3ο ετήσιο συνέδριο «Απασχόληση και Ασφάλιση» ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το σχέδιο αυτό θα βασίζεται σε πέντε κεντρικούς άξονες:

- Τη δημιουργία ενός και μόνο Εθνικού Φορέα Συντάξεων - Μισθωτών.

- Τη δημιουργία εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

- Τον καθορισμό κανόνων που θα κατοχυρώνουν την επάρκεια των παροχών σύνταξης και υγείας, με κοινά αποδεκτούς όρους και προϋποθέσεις, που θα εξισορροπούν την επάρκεια των συντάξεων και παροχών με τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας και την ίδια την ανταγωνιστικότητά της.

- Την ανάπτυξη θεσμών λειτουργικής υποστήριξης των δομών κοινωνικής ασφάλισης.

- Την επαγγελματική διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Το 3ο ετήσιο συνέδριο, το οποίο διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα: «Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την Προαγωγή της Απασχόλησης και της Ασφάλισης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμο Αναστασόπουλο, στόχος του συνεδρίου είναι να ανοίξει η συζήτηση για την αναγκαιότητα της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «προκειμένου να αντιμετωπιστούν καίρια κι αποτελεσματικά κρίσιμα προβλήματα της οικονομίας, με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, όπως είναι το ζήτημα της ανεργίας».

Επίσης, στο συνέδριο θα τοποθετηθούν ο καθηγητής Δικαίου, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κρεμαλής, η επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την Απασχόληση, δρ. Βενετία Κουσία και ο πρόεδρος της Επιτροπή Ζωής, Συντάξεων και Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και αντιπρόεδρος Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, Δημήτρης Μαζαράκης.

newsbeast.gr

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα

diagnostika

Σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ παραμένουν από την Πέμπτη τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας, με αποτέλεσμα να μην δέχονται τα παραπεμπτικά του Οργανισμού για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του.

Όλοι οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών συγκλίνουν πως οι δυναμικές κινητοποιήσεις των μελών τους είναι μονόδρομος μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις (claw back και rebate) που στην ουσία «εθνικοποιούν», όπως αναφέρουν, τις επιχειρήσεις τους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

«Σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει στα Διαγνωστικά Κέντρα ληξιπρόθεσμες προκαταβολές τρεχουσών οφειλών για περισσότερο από 4 μήνες , αρνείται να εκκαθαρίσει υποβολές δαπανών από το 2012, ενώ η καταβολή των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων των παρελθόντων ετών (2007 έως 2011) έχει βαλτώσει στην γραφειοκρατία του Δημοσίου, ανεβάζοντας το σύνολο των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τα Διαγνωστικά Κέντρα σε 350 εκατ. ευρώ περίπου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων καταγγέλλουν «οικονομικό στραγγαλισμό», επισημαίνουν πως οι αμοιβές για παρακλινικές εξετάσεις έχουν ήδη μειωθεί δραματικά (κάτω του Κρατικού τιμολογίου που ισχύει από το 1992), με την θέσπιση των ασφαλιστικών τιμών και την υποχρέωση παροχής επιπλέον εκπτώσεων και χαρακτηρίζουν την επιβολή του claw back και του rebate «χαριστική βολή στον κλάδο».

Ταυτόχρονα με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας, τα διαγνωστικά κέντρα προαναγγέλλουν κλιμάκωση της αντίδρασής τους με δυναμικές κινητοποιήσεις.

newsbeast.gr

Την ερχόμενη εβδομάδα οι τελευταίες αλλαγές στα νοσοκομεία

evdomada

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να γίνουν αλλαγές στις διοικήσεις νοσοκομείων της Αττικής τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο που ανακοίνωσε την Τρίτη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στον «Ευαγγελισμό» και στο «Σισμανόγλειο», αφού και τα δύο νοσοκομεία «ανήκουν» στη Νέα Δημοκρατία. Το ΠαΣοΚ έχει «κρατήσει» μόνο τέσσερα στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, και συγκεκριμένα το Παίδων «Αγία Σοφία», το Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς», το ΚΑΤ και τον «Άγιο Σάββα».

Για τον «Ευαγγελισμό» ακούγεται το όνομα του κ. Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, ο οποίος υπήρξε αναπληρωτής διοικητής στο «Λαϊκό» όταν υπουργός Υγείας ήταν ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Ο κ. Γρηγορόπουλος παρέμεινε και την περίοδο του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Από το «Σισμανόγλειο», αποχωρεί, κατά πάσα πιθανότητα, η επιτυχημένη διοικητής κυρία Ολγα Οικονόμου για έναν και μόνο λόγο: επειδή «πήρε» το Νοσοκομείο η Νέα Δημοκρατία και η κυρία Οικονόμου υποστηρίζεται από το ΠαΣοΚ. Για τη θέση της ακούγεται ο γιατρός και εκδότης ιατρικών περιοδικών κ. Ηλία Καυκάς.

Στις διοικήσεις των Νοσοκομείων «Ερυθρός», «Αγία Ολγα» και «Αγία Σοφία» οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές.

tovima.gr

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1