ΕΟΠΥΥ: Προχώρησε σε πληρωμή χρεών

eopyy

Ληξιπρόθεσμες οφειλές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους 67 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Οι πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και 31.12.2011 των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης που οι κλάδοι Υγείας εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ανέρχονται συνολικά σε 67.368.067 ευρώ.

Ειδικότερα, οι πληρωμές αφορούν οφειλές του ΙΚΑ 19.172.472 ευρώ, του ΟΠΑΔ - ΕΟΠΥΥ 22.383.559 ευρώ, του ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ 2.254.493 ευρώ, του ΟΓΑ 149.455 ευρώ, του ΟΑΕΕ 11.148.250 ευρώ, του ΕΤΑΑ 5.896.084 ευρώ, του ΤΑΥΤΕΚΩ 1.060.121 ευρώ, του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ 5.292.434 ευρώ και του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ 11.199 ευρώ.

Επισημαίνεται, ότι οι ανωτέρω πληρωμές αφορούν σε φαρμακευτικές εταιρείες, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτές, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης, ιδιωτικές και ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης κλπ.

Συνολικά έως το τέλος Οκτωβρίου η ληφθείσα χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 1.260.000.620 ευρώ εκ των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα συνολικού ύψους 971.688.155 ευρώ και από αυτά έχουν εξοφληθεί εντάλματα συνολικού ύψους 902.072.852 ευρώ. Δηλαδή, έχει ενταλματοποιηθεί το 77% της ληφθείσας χρηματοδότησης και έχει πληρωθεί το 72%.

tovima.gr

Τοποθετήθηκαν οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία της χώρας

nosokomia

Τις νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Λαμβάνοντας υπόψη του την εισήγηση αυτή, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε την τοποθέτηση των νέων διοικητών και υποδιοικητών.

newsbeast.gr

«Να αναδείξουμε την Ελλάδα ως διεθνή προορισμό ιατρικού τουρισμού»

ellada

Την ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού Ιατρικού Τουρισμού τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Υπεύθυνος της Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού Γιώργος Πατούλης στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής , στα πλαίσια της ομιλίας του για τη διασφάλιση της ποιότητας και την ηθική δεοντολογία στην Πλαστική Χειρουργική

Σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα Είναι Εφικτή στις Μέρες μας η Εφαρμογή της Επαγγελματικής Δεοντολογίας στην Άσκηση της Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης τόνισε ότι η άσκηση της αισθητικής Χειρουργικής πρέπει να γίνεται μέσα από ένα πιστοποιημένο επιστημονικά πλαίσιο, σε Μονάδες Υγείας κατάλληλα εξοπλισμένες και με το απαραίτητο δυναμικό Αναζωογόνησης και παροχής εξειδικευμένης υποστήριξης ζωής: «Όλες οι μονάδες, οι Κλινικές και τα Νοσοκομεία όπου διεξάγονται πλαστικές επεμβάσεις πρέπει να έχουν χειρουργεία και χώρους αδειοδοτημένους από τις αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Υγείας ή τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους. Είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό, κάθε ιατρική πράξη στην πλαστική χειρουργική να διέπεται από τους κανόνες της Ηθικής και Δεοντολογίας που ορίζει το ιατρικό λειτούργημα και να διεξάγεται μέσα από ένα πιστοποιημένο πλαίσιο και παροχής υπηρεσιών.»

Μιλώντας για τη διασφάλιση της ποιότητας που μπορεί να κρατήσει ψηλά μια παρεχόμενη υπηρεσία, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ σημείωσε ότι το καλό χειρουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς επιπλοκές είναι ο κλινικός δείκτης που μαζί με το επίπεδο ικανοποίησης του ασθενή διασφαλίζουν την επιτυχία στην πλαστική χειρουργική.

Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης ως υπεύθυνος της Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού των Υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση οτι η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων ασθενών στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. «Επενδύουμε στον ιατρικό τουρισμό και ετοιμάζουμε ένα νομοθετικό και ιατροκοινωνικό πλαίσιο ώστε να αναδείξουμε τη χώρα μας ως παγκόσμιο επιστημονικό φάρο της Ιπποκρατικής Ιατρικής, και να την ανεβάσουμε ως πρότυπο ιατρικό πόλο έλξης. Στόχος μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση και την κλινική μας εμπειρία σε ένα διαπολιτισμικό ιατρικό επίπεδο, όπου η Ιπποκρατική Ιατρική θα συναντά τη διεθνή Καινοτομία, την Τεχνολογία και την Έρευνα.»

Το συνέδριο πραγματευόταν μια πλούσια θεματολογία, μέσα από την οποία, η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής κατάφερε να αναδείξει τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα της ειδικότητας, αλλά και να θέσει τα θεμέλια της περαιτέρω έκπτυξης, του εκσυγχρονισμού και της εναρμόνισης της ειδικότητας με τις κοινωνικές ανάγκες και τις διεθνείς εξελίξεις.

newsbeast.gr

Ημέρα προληπτικής ιατρικής φροντίδας για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες

epaggelmaties

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας για όλους τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες.

Από τις 11:00 ως τις 18:00, στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της ΓΣΕΒΕΕ, που εδρεύει στην οδό Καποδιστρίου 24, θα υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν όσοι επαγγελματοβιοτέχνες το επιθυμούν μαζί με τις οικογένειές τους.

Η Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας περιλαμβάνει κλινική εξέταση από Παθολόγο, Παιδίατρο, Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, και εργαστηριακές εξετάσεις από Βιοπαθολόγο, όπου χρειάζονται.

Επίσης, τα παιδιά των ανασφάλιστων γονέων θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν τα εμβόλια του βασικού εμβολιασμού που τους λείπουν, καθώς και τη δυνατότητα υπερηχολογικού καρδιολογικού ελέγχου που χρειάζονται για τη βεβαίωση του σχολείου ή για τα αθλήματά τους.

Πληροφορίες και Ραντεβού στα τηλέφωνα: 6946 060910 και 6972 702589 Δευτέρα ως Παρασκευή 10πμ-8μμ και Τρίτη στο τηλ. 211 411 1590 του παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της ΓΣΕΒΕΕ στην Καποδιστρίου 24 κάθε Τρίτη 13:00-19:00.

newsbeast.gr

Πόρισμα «καταπέλτης» για τον ΕΟΠΥΥ

porisma

«Βόμβα» για τον ΕΟΠΥΥ είναι το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο αναφέρεται ότι συγκροτήθηκε χωρίς σχέδιο, δεν διαθέτει εσωτερικό κανονισμό αλλά ούτε και καταρτισμένο προσωπικό για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων του οργανισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, στην έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ότι:

- Συγκροτήθηκε χωρίς σχέδιο

- Δεν διαθέτει εσωτερικό κανονισμό

- Λειτουργεί χωρίς στρατηγική και μάλιστα ορισμένες φορές στα όρια της νομιμότητας

- Δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα των μηχανογραφικών συστημάτων η οποία είναι έως και ανύπαρκτη

- Δεν υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων.

Η εικόνα του ΕΟΠΥΥ θέλει φτιάξιμο από την αρχή, δηλώνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής. «Πολλοί ασθενείς και οι συνοδοί τους παίρνουν τα λεφτά και μετά δεν αποδίδουν λογαριασμό, πόσα ξοδέψανε. Μερικοί όχι όλοι» απάντησε ερωτηθείς σχετικά.

newsbeast.gr

«Λειτουργεί κανονικά πλέον ο αξονικός τομογράφος στον Ευαγγελισμό»

axonikos

Τη διαβεβαίωση ότι από σήμερα λειτουργεί κανονικά ο αξονικός τομογράφος στον «Ευαγγελισμό», έδωσε ο υπουργός Υγείας. Ο Άδ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο αξονικός τομογράφος χάλασε την Παρασκευή και ήδη από τις 11 το πρωί σήμερα λειτουργεί κανονικά. Επίσης, είπε ότι περίπου σε ένα μήνα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα παραλάβει νέο αξονικό τομογράφο, μέσω ΕΣΠΑ.

Ερωτηθείς για φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα , οι ειδικευόμενοι του «Ευαγγελισμού», όπου φαίνονταν ασθενείς συνωστισμένοι στα επείγοντα, σχολίασε:

«Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω, βέβαια, γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς.

Την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό κάποιων νοσοκομείων την κάνουμε και για αυτό το φαινόμενο. Φυσικά, θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις. Δε θα λυθεί αυτό μόνο με την κινητικότητα. Μπορεί να πάμε σε μια λογική, όπως στο εξωτερικό, να υπάρχουν ανεξάρτητα ΤΕΠ, όπου θα γίνεται διαχωρισμός των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τώρα, αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι να κατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούργιο», τόνισε.

Όταν ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις αναφορές του στους συνδικαλιστές και την ιδεολογική τους ταυτότητα, είπε ότι καθένας πρέπει να λέει με υπερηφάνεια την ιδεολογική του ταυτότητα.

« Όπως εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος δεν πρέπει να λέει ότι είναι συνδικαλιστής μεν -για παράδειγμα ο κ. Βαρνάβας- ΣΥΡΙΖΑ δε. Δεν μιλά μόνο ως συνδικαλιστής, μιλά και ως ΣΥΡΙΖΑ ο συγκεκριμένος. Σήμερα το πρωί μιλούσα με έναν κύριο που τυγχάνει να είναι ΚΚΕ, το είπε μάλιστα και ο ίδιος. Δεν το λέω απαξιωτικά. Το λέω ώστε αυτός που παρακολουθεί, να καταλαβαίνει, αυτός ο οποίος μιλά, από ποια σκοπιά λέει ό,τι λέει», απάντησε ο υπουργός Υγείας

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την απόφαση για τους 59 ιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις διακόπηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, για τέσσερις μήνες, λέγοντας:

«Από τους 87 ιατρούς που είχαμε θέσει υπό έλεγχο, των 59 οι εξηγήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς και έχουν τεθεί επί τετραμήνου εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο τετράμηνο αυτό προβλέπει ο κανονισμός να συνεχιστεί ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να κριθεί αν θα προχωρήσουμε σε οριστική διαγραφή τους», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

newsbeast.gr

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1