Εξασθένισαν τα φυτά του μπαλκονιού σας;

fita mp

Φυτέψτε στο χώμα κάθε φυτού μια σκελίδα σκόρδο και μετά από λίγες ημέρες τα φυτά θα αναζωογονηθούν. Επίσης, θαυμάσιο τονωτικό για τα φυτά είναι το νερό που έμεινε στ πιάτο όπου αποψύξατε το κρέας που βγάλατε από την κατάψυξη ή το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε αυγά. Αφήστε το να κρυώσει και χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τις γλάστρες σας. Το ασβέστιο και τα μεταλλικά άλατα που έχουν μεταφερθεί από το κέλυφος του αυγού στο νερό, θα αναζωογονήσουν τα φυτά σας. Τέλος, μπορείτε να ρίξετε στα φυτά σας άχνη ζάχαρη και κατακάθι από καφέ, που θα εμποδίσουν τα φύλλα να κιτρινίσουν.

Ασπιρίνη ή λεμόνι στο βάζο;

lemoni

Εάν θέλετε να διατηρήσετε περισσότερες μέρες τα λουλούδια στο βάζο σας, αρκεί να προσθέσετε στο νερό του βάζου μία ασπιρίνη ή 4-5 σταγόνες λεμονιού. Επίσης, μπορείτε να βάλετε στο νερό τους ένα καρβουνάκι απ’ αυτά που χρησιμοποιούν στα λιβανιστήρια.

Πως θα μεταφυτέψετε ένα φυτό;

fito

Η γλάστρα σας θα δεχθεί καλύτερα το φυτό, εάν τη βουτήξετε όλη τη νύχτα σε νερό. Με τον τρόπο αυτό θα πάρει την υγρασία που της χρειάζεται για να δέσει το φυτό. Εάν δυσκολεύεστε να τραβήξετε από τη γλάστρα το φυτό που θέλετε να μεταφυτεύσετε, αφήστε το για λίγο απότιστο και έτσι οι ρίζες θα βγουν γρήγορα χωρίς ζημιές.

Τα φυτά σας δείχνουν κουρασμένα;

fita kour

Το πιο πιθανό είναι να έχουν στο χώμα τους μικρά σκουλήκια που τους τρώνε τις ρίζες. Το φάρμακο είναι απλό. Μαζέψτε τη στάχτη από τα τσιγάρα και σκεπάστε το χώμα. Εναλλακτικά, βράστε λίγο φασκόμηλο και ποτίστε τα φυτά ας με το νερό στο οποίο το βράσατε.

Πώς θα διώξετε τα έντομα από τα μπουμπούκια των τριανταφυλλιών;

triantafila

Φυτέψτε λεβάντα, που το άρωμά της απομακρύνει τα παράσιτα ανάμεσα στις τριανταφυλλιές. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγετε το εντομοκτόνο που καταστρέφει το φυτό και επιβαρύνει το περιβάλλον.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1