Πώς δημιουργούνται οι ραγάδες;

kitaritidaaa

Οι ραγάδες εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του σώματος και αποτελούν μια από τις συχνότερες βλάβες του δέρματος. Βρίσκονται στο μεσαίο στρώμα της επιδερμίδας (αποτελείται από 3 στρώματα) και αποτελούνται από ίνες. Όταν το δέρμα μείνει τεντωμένο για αρκετό καιρό, τότε οι ίνες αυτές σπάνε, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και εμφανίζονται οι ραγάδες. Ξεκινούν από κόκκινο χρώμα, όπου αν τις προλάβουμε εκεί μπορεί να μειωθούν και καταλήγουν σε άσπρο χρώμα, και δεν φεύγουν ποτέ. Όπως είναι λογικό εμφανίζονται κατά την εγκυμοσύνη, την αυστηρή δίαιτα και τη γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά ακόμα και την έντονη και χρόνια άσκηση.

Τα λιγότερα κιλά εξασφαλίζουν και λιγότερη κυτταρίτιδα;

kitaritida

Η κυτταρίτιδα δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» των παχουλών γυναικών, αφού έχει αποδειχθεί ότι τα λίγα κιλά δεν εξασφαλίζουν και δέρμα χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας. Αυτό συμβαίνει γιατί η κυτταρίτιδα είναι θέμα διατροφής, επιδερμίδας, αλλά και κληρονομικότητας. Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί στο στομάχι, τους γλουτούς και τα πόδια και σχηματίζεται στις ζώνες του ινώδους ιστού που συνδέουν τους μύες με το δέρμα. Όταν το λίπος, τα υγρά και οι τοξίνες παγιδεύονται μέσα σε αυτές τις ζώνες κάτω από το δέρμα, αυτές γίνονται σκληρές και συμπιέζουν το λίπος με αποτέλεσμα να δίνεται η εικόνα φλούδας πορτοκαλιού σε αυτά τα σημεία του σώματος. Με την πάροδο του χρόνου η επιδερμίδα λεπταίνει και για αυτό το λόγο η κυτταρίτιδα γίνεται πιο εμφανής όσο αυξάνεται η ηλικία. Με σωστή διατροφή, γυμναστική ώστε να ενισχυθεί η ελαστικότητα της επιδερμίδας και ίσως με τη βοήθεια ειδικών καλλυντικών μπορεί να βελτιωθεί η όψη της επιδερμίδας.

Ποιες είναι οι βιταμίνες της ομορφιάς;

vitamines

Είναι αλήθεια ότι οι βιταμίνες A, B, C, D, και E είναι ευρύτερα γνωστές σαν «οι βιταμίνες της ομορφιάς». Η βιταμίνη Α είναι ευεργετική αφού μας εξασφαλίζει όμορφα μαλλιά και καλή όραση. Η βιταμίνη Β δρα στη μελανίνη του τριχωτού της κεφαλής, καθυστερώντας έτσι το γρήγορο «άσπρισμα». Η βιταμίνη C πάλι, συμβάλλει στο σφιχτό δέρμα και στα υγιή μαλλιά, μάτια και δόντια. Η Δ, πάντα σε συνδυασμό με ασβέστιο και φώσφορο, συμβάλλει στα γερά κόκαλα, δόντια και νύχια και τέλος, η Ε ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, εξαλείφει τις ρυτίδες και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας.

Κατά την εγκυμοσύνη το δέρμα δείχνει θαμπό και τα μαλλιά αδύναμα;

egimosiny

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει το δέρμα ή τα μαλλιά μας, αφού κάθε γυναίκα και κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή. Υπάρχουν γυναίκες που δείχνουν πολύ όμορφες σε όλη τη διάρκεια της κυοφορίας. Για άλλες γυναίκες αυτές οι αλλαγές στο σώμα, το δέρμα, τα μαλλιά, δεν είναι τόσο ευχάριστες. Το δέρμα πιθανόν να δείχνει θαμπό, μπορεί να αποκτήσει ξηρότητα, ακόμη και ακμή, τα μαλλιά μπορεί να δείχνουν αδύναμα και ταλαιπωρημένα.

Πλαστικές επεμβάσεις: είναι επώδυνες;

plastikes

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι πόνοι είναι ελάχιστοι. Υπάρχουν όμως γυναίκες που βιώσανε μια πλαστική επέμβαση και λένε ότι οι πόνοι είναι αφόρητοι. Και λογικό είναι αφού δεν παύει να είναι μια χειρουργική επέμβαση. Το μέγεθος του πόνου εξαρτάται από το είδος της επέμβασης που θα κάνετε. Η πιο επώδυνη από όλες τις πλαστικές επεμβάσεις, φέρεται να είναι η λιποαναρρόφηση.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1