Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι επιβλαβής για το δέρμα;

apotrixosi

Οι σύγχρονες μέθοδοι αποτρίχωσης είναι το λέιζερ και το παλμικό φως. Το λέιζερ είναι μια δέσμη φωτός, η οποία καταστρέφει τη θηλή της τρίχας εμποδίζοντας την να αναγεννηθεί. Το παλμικό φως είναι ένα φάσμα φωτός το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας καταστρέφοντάς την.
Αυτές οι μέθοδοι για να είναι ασφαλείς πρέπει να εφαρμόζονται από ειδικούς γιατρούς, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν εγκαύματα και αποχρωματισμοί του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μόνιμα, αλλά όχι σε 2 επισκέψεις, όπως μπορεί να λέγεται. Θέλει χρόνο και ίσως και λίγο παραπάνω χρήμα, δυστυχώς!

Το σολάριουμ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος;

solarioum

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το σολάριουμ, δηλαδή το τεχνητό μαύρισμα, καθώς έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Ειδικά στους νέους κάτω των 18 ετών το σολάριουμ μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα υγείας και οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί. Γι’ αυτό, συμβουλεύουν να ακολουθούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, με ειδικά αντηλιακά, ειδικά γυαλιά και κυρίως να απαγορεύεται η χρήση σε άτομα κάτω των 18.

Οι αντιρυτιδικές κρέμες για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια;

antiritidikes

Κάθε φορά που εμφανίζεται μια καινούργια αντιρυτιδική κρέμα το μάρκετινγκ που την προβάλει, την παρουσιάζει σαν το προϊόν που θα μας προσφέρει την νεανική επιδερμίδα που όλες επιθυμούμε. Αυτό δεν είναι όμως αλήθεια.
Γιατί όντως αν χρησιμοποιούμε μια αντιρυτιδική κρέμα για αρκετό καιρό θα δούμε κάποια αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί για να είναι ασφαλή αυτά τα προϊόντα για το δέρμα μας, πρέπει οι ουσίες που επαναφέρουν τη σφριγηλότητα στο δέρμα να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα. Έτσι αν τη χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως και να δούμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

Το τατουάζ με χένα είναι σαν κανονικό τατουάζ;

tatoyaz

Δεν πρόκειται για πραγματικό τατουάζ, γιατί δεν εισάγεται χρωστική ουσία κάτω από το δέρμα. Η χένα είναι φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται και ως βαφή μαλλιών, χωρίς να έχει αντενδείξεις. Παρόλα αυτά, μερικές φορές για να γίνει το χρώμα της πιο λαμπερό προστίθεται μια χημική ουσία, η παραφαινυλενδιαμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει οξείες δερματικές αλλεργίες σε άτομα με προδιάθεση. Τα ‘‘ημιμόνιμα’’ τατουάζ χρησιμοποιούνται για το χρωματισμό του περιγράμματος των χειλιών και των βλεφάρων. Γίνονται με ειδικά εργαλεία, με τα οποία σχεδιάζεται μια διακεκομμένη γραμμή σε μια σειρά από τελείες. Με το χρόνο σβήνουν, δημιουργώντας άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα. Όποιος κάνει αυτού του είδους τα τατουάζ πρέπει ν’ ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής που απαιτούνται.

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι επώδυνες;

plastikew

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι πόνοι είναι ελάχιστοι. Υπάρχουν όμως γυναίκες που βιώσανε μια πλαστική επέμβαση και λένε ότι οι πόνοι είναι αφόρητοι. Και λογικό είναι αφού δεν παύει να είναι μια χειρουργική επέμβαση. Το μέγεθος του πόνου εξαρτάται απο το είδος της επέμβασης που θα κάνετε. Η πιο επώδυνη από όλες τις πλαστικές επεμβάσεις, φέρεται να είναι η λιποαναρρόφηση.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1