Οι φακοί επαφής μπορεί να βλάψουν το μάτι αν φοριούνται παραπάνω από το επιτρεπτό;

epafis

Όλοι οι φακοί έχουν ένα χρονικό όριο, μέχρι το οποίο μπορούμε και “βλέπουμε” καλά, και αυτό είναι οι 12 ώρες. Αν παρέλθει το διάστημα αυτό και δεν τους βγάλουμε, τότε ο φακός θα αρχίσει να ξεραίνεται και να χάνει την ελαστικότητά του. Ακόμα, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί επιπεφυκίτιδα, μια μόλυνση, η οποία αντιμετωπίζεται ιατρικά. Σε κάθε περίπτωση, όταν αρχίσουμε να αισθανόμαστε ενόχληση καλό είναι να τους βγάζουμε.

Όταν θηλάζω δεν μπορώ να μείνω έγκυος;

thilasma

Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια του θηλασμού παράγονται κάποιες ορμόνες οι οποίες αποτρέπουν την παραγωγή των ορμονών που σχετίζονται με την ωορρηξία. Δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει σαν αντισύλληψη. Δυστυχώς όμως δεν είναι και 100% ασφαλές. Πόσες γυναίκες άλλωστε δεν έχουν συλλάβει το δεύτερό τους παιδί όταν ακόμα θηλάζουν το πρώτο; Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές ο οργανισμός μπορεί να προχωρεί σε ωορρηξία, χωρίς όμως απαραίτητα να υπάρχει και έμμηνος ρύση. Επομένως αν θέλετε να σιγουρευτείτε μπορείτε να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας, για να σας ενημερώσει για το αν υπάρχει ωορρηξία ή όχι.

Όταν βγούμε έξω όταν έχει αέρα και κρύο θα κρυολογήσουμε;

kriologima

Είναι μάλλον απίθανο να κρυολογήσουμε, μόνο επειδή θα βγούμε έξω όταν έχει κρύο, αφού αυτό θα σήμαινε ότι όλο το χειμώνα θα ήμασταν άρρωστοι. Το κρυολόγημα προκαλείται από διάφορες παραλλαγές ιών, από τους οποίους μπορεί να προσβληθεί ακόμα και από τα σταγονίδια που υπάρχουν στον αέρα από κάποιο άλλο άτομο που είναι άρρωστο και φτερνίστηκε ή αν ακουμπήσουμε αντικείμενα με τα οποία ήρθε σε επαφή το άτομο αυτό και μετά εμείς φέρουμε το χέρι μας στο στόμα ή στη μύτη.

Η χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ύπνου και πονοκεφάλους;


xrisi kinitouΥπάρχουν έρευνες που τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν σε μεγάλο βαθμό το κινητό παρουσίασαν συχνότερα πονοκεφάλους και κούραση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Βέβαια δεν είχε ληφθεί υπόψη ο τρόπος και ο αγχώδης τρόπος ζωής. Από την άλλη, έχει αποδειχθεί ότι όσοι κοιμόντουσαν με το κινητό σε απόσταση 40 εκατοστών από το κεφάλι τους και ήταν εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία, παρουσίασαν διαταραχές στον ύπνο τους.

Ο καθαρισμός στα δόντια είναι το ίδιο με τη λεύκανση;

katharismos

Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι συγχέουν τον καθαρισμό που μας κάνουν οι οδοντίατροι στα δόντια με τη λεύκανση. Είναι όμως το ίδιο; Όλοι όταν κάνουμε καθαρισμό στα δόντια, δεν βλέπουμε αλλαγή στο χρώμα των δοντιών μας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καθαρισμός γίνεται για να αφαιρεθούν από την επιφάνεια των δοντιών, οι χρωστικές ουσίες που έχουν κατακαθίσει εκεί, όπως λεκέδες από το τσιγάρο, τον καφέ κ.λ.π. Έτσι όταν κάνουμε καθαρισμό στην ουσία αποκαλύπτεται το πραγματικό χρώμα των δοντιών μας. Η λεύκανση γίνεται με διαφορετική μέθοδο και έχει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1