Η γέννηση των αγοριών δύσκολη;

agoria

Με βάση κάποιες έρευνες που έχουν γίνει και στατιστικά δεδομένα, η εγκυμοσύνη του αγοριού είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια και η ανάγκη για επεμβατικές διαδικασίες πριν τη γέννηση είναι αυξημένες σε σχέση με τα κορίτσια (καισαρική τομή κ.λ.π.). Παρόλα αυτά δεν έχει μπορέσει να αποδειχθεί επιστημονικά ότι η γέννηση των αγοριών είναι πιο δύσκολη, αν και όλοι οι γιατροί με βάση την πείρα τους το πιστοποιούν.

Η ύπνωση μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα υγείας;

ipnosi

Η ύπνωση, όταν χρησιμοποιείται από ειδικούς, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ψυχικών και μόνο τραυμάτων που μπορεί να ταλανίζουν έναν ασθενή. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έζησαν κάποια τραυματική εμπειρία στο παρελθόν, την οποία έσβησαν μεν από το μυαλό τους αλλά το υποσυνείδητο τους την υπενθυμίζει ή με τα όνειρα, ή με την αλλαγή της συμπεριφοράς τους. Σε αυτή την περίπτωση η ύπνωση μπορεί να «ανασύρει» από το υποσυνείδητο την τραυματική αυτή εμπειρία και ο ασθενής να την αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί όμως να βοηθήσει σε οργανικά προβλήματα.

Είναι απαραίτητο να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα;

vourtsisma

Μετά από κάθε γεύμα είναι απαραίτητο να βουρτσίζουμε τα δόντια μας, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε από αυτά τα υπολείμματα των τροφών που δημιουργούν βακτηρίδια. Αν μαζί με το βούρτσισμα χρησιμοποιείται και οδοντικό νήμα τότε θα προστατέψετε τα δόντια σας και από τη δημιουργία πλάκας, η οποία μπορεί να ερεθίσει τα ούλα και να δημιουργήσει γενικότερα προβλήματα στην υγιεινή του στόματος.

Η κακή στοματική υγιεινή δημιουργεί καρδιαγγειακά προβλήματα;

stomatikh

Όταν δεν έχουμε σωστή στοματική υγιεινή, τότε τα βακτηρίδια που έχουν προσβάλει τα δόντια και τα ούλα μας εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται σε ολόκληρο το σώμα και τον οργανισμό μας. Πρόσφατη έρευνα πιστοποίησε ότι η κακή στοματική υγιεινή συνδέεται με καρδιαγγειακά προβλήματα, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου και επιτείνει τον κίνδυνο για μια πρόωρη γέννα. Επομένως, καλό είναι να αντιμετωπίζουμε άμεσα κάθε πρόβλημα που αφορά τη στοματική μας υγιεινή.

Αν έχουμε ουλίτιδα πρέπει να σταματήσουμε να πλένουμε τα δόντια μας για μερικές μέρες;

oulitida

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η σωστή αντιμετώπιση της ουλίτιδας περιλαμβάνει το να σταματήσουμε να πλένουμε τα δόντια μας για κάποιες μέρες. Φυσικά αυτό είναι απόλυτα λάθος! Αυτό που μπορεί να κάνει ο πάσχων είναι να είναι πολύ προσεκτικός όταν πλένει τα δόντια του ώστε να μην προκαλέσει κάποιο τραυματισμό στα ούλα. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιεί μαλακιά οδοντόβουρτσα και φυσικά μετά από κάθε πλύση να χρησιμοποιεί  στοματικό διάλυμα, για να έχει μια ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1