Τα στοματικά έλκη (άφθες) προκαλούνται από το άγχος;

aftha

Είναι πολύ σύνηθες σε κάποιους ανθρώπους να βγάζουν μέσα στη στοματική κοιλότητα, στα χείλη ή στη γλώσσα έλκη, πληγές ή άφθες, οι οποίες κάποιες φορές είναι και επώδυνες. Έχει αποδειχθεί ότι η εμφάνισή τους συνδέεται άμεσα με το άγχος και τις περισσότερες φορές όταν εμφανιστεί μια φορά θα εμφανίζεται κάθε φορά που ο άνθρωπος στρεσάρεται. Υπάρχει και η πιθανότητα στις γυναίκες να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια κάποιων ορμονικών διαταραχών. Τέλος, μπορεί να αποτελεί και ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης σε κάποια χημική ουσία με την οποία το άτομο ήρθε σε επαφή.

Οι βαφές των μαλλιών και τα αποσμητικά συνδέονται με την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου;

vafes

Κατά καιρούς εμφανίζονται κάποιοι που υποστηρίζουν διάφορες θεωρίες, ειδικά όσον αφορά την εμφάνιση του καρκίνου. Έχει ακουστεί λοιπόν ότι οι βαφές των μαλλιών και τα αποσμητικά έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά από κανέναν ερευνητή. Επομένως, μια φυσιολογική χρήση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Το παπούτσι χωρίς τακούνι κάνει καλό στα πόδια μας;

takounia

Το τακούνι είναι η έννοια της θηλυκότητας. Το ζήτημα είναι τι τακούνι πρέπει να φοράμε. Γιατί υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες φαίνεται να έχουν γεννηθεί να περπατούν πάνω σε δεκάποντες γόβες, ενώ άλλες μόνο με ίσια παπούτσια. Η αλήθεια είναι ότι το τελείως ίσιο παπούτσι δεν είναι και πολύ καλό για το πόδι, αφού καταπονεί τον αχίλλειο τένοντα, δηλαδή τον τένοντα που βρίσκεται κατά μήκος του πίσω μέρους της γάμπας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να φοράμε τακούνι, το οποίο όμως δεν θα ξεπερνάει τα 5 εκατοστά ύψους, ενώ θεωρούν ιδανικό ύψος τα 2,5 εκατοστά. Επομένως μπορείτε να φοράτε καθημερινά τα χαμηλά τακούνια σας, αλλά αφήστε τις δεκάποντες γόβες για τη βραδινή σας έξοδο.

Οι πολλές ελιές αποτελούν ένδειξη μακροζωίας;

elies

Εδώ και χρόνια οι γιατροί προειδοποιούν τους ανθρώπους που έχουν πολλές ελιές να προσέχουν, γιατί έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιο είδος καρκίνου. Αυτός ο μύθος τώρα ανατρέπεται!
Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με πολλές ελιές έχουν μακρύτερα τελομερή, τα οποία είναι τα ακριανά τμήματα των χρωματοσωμάτων και αποτελούν δείκτη της βιολογικής γήρανσης κάθε κυττάρου του ανθρώπινου σώματος. Επομένως, το ότι είναι μακρύτερα σημαίνει ότι έχουν και περισσότερα χρόνια ζωής, τα οποία μπορεί να φτάσουν και 6 με 7 χρόνια. Επομένως, μην ανησυχείτε αν έχετε ελιές, εκτός και αν εμφανίζουν διαφορές από το αρχικό χρώμα και μέγεθος.

Το χασμουρητό είναι ένδειξη ότι νυστάζουμε;

xasmourito

Εν μέρει είναι αλήθεια, γιατί κάποιες φορές όντως νυστάζουμε. Γιατί όμως ακόμα κι όταν έχουμε κοιμηθεί τις απαραίτητες ώρες συνεχίζουμε να χασμουριόμαστε.
Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες φορές το σώμα μας αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πτώση στα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και για να το ισορροπήσει αισθανόμαστε την ανάγκη να χασμουρηθούμε. Έτσι ο οργανισμός μας παίρνει περισσότερο οξυγόνο, το οποίο μεταφέρεται στο αίμα. Παρόλα αυτά οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα για πιο λόγο το χασμουρητό είναι μεταδοτικό.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1