Είναι καλό να καθαρίζουμε τα δόντια μας με οδοντογλυφίδα;

dontia

Οι κοινές οδοντογλυφίδες μπορούν πολύ εύκολα να τραυματίσουν τα ούλα κατά τη χρήση, γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να αποφεύγονται. Υπάρχουν κάποιες ειδικές οδοντιατρικές οδοντογλυφίδες από μαλακό ξύλο, βάλσαμο, φλαμουριά κ.ά. οι οποίες έχουν τριγωνική κατασκευή και ταιριάζουν στο σχήμα της μεσοδόντιας περιοχής. Τοποθετούνται μεταξύ των δοντιών με τη βάση προς τα ούλα και την κορυφή προς το σημείο επαφής των δοντιών και καθαρίζουν την περιοχή με κινήσεις μέσα έξω. Σε στενά μεσοδόντια διαστήματα καλό είναι να μη χρησιμοποιούνται. Γενικότερα, πάντως θα ήταν προτιμότερο αντί για οδοντογλυφίδα να γίνεται χρήση του οδοντιατρικού νήματος.

Το αλκοόλ βοηθά στην αϋπνία;

aipnia

Η αλήθεια είναι όταν πιούμε ένα ποτηράκι το βράδυ μετά τη δουλειά μπορεί να χαλαρώσουμε. Αν το χρησιμοποιήσουμε όμως για φάρμακο κατά της αϋπνίας τότε μάλλον ακόμα και αν σας πάρει ο ύπνος θα προτιμούσατε να μην είχε γίνει! Μπορεί στην αρχή να είναι χαλαρωτικό ένα ποτάκι, αλλά στη συνέχεια προκαλεί υπερδιέγερση. Κι ακόμα αν τελικά κοιμηθείτε, τότε θα κάνετε ένα πολύ ταραγμένο ύπνο με εφιάλτες και ίσως και να ξυπνήσετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επομένως σίγουρα δεν θα έχετε τον ήρεμο ύπνο που θα θέλατε. Καλύτερα λοιπόν να δοκιμάσετε να κάνετε ένα μπάνιο για να χαλαρώσετε και αν επιμένουν οι αϋπνίες θα ήταν συνετό να επισκεφθείτε και ένα γιατρό.

Γιατί ξεφλουδίζουν τα νύχια μας;

nixia

Συχνά παρατηρούμε ότι τα νύχια μας ξεφλουδίζουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο σκληρό νερό ή στα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε.
Κάθε νύχι έχει τρία επίπεδα πλάκας. Η αφυδάτωση και η ταλαιπωρία μπορεί να κάνει την εξωτερική πλάκα να λεπτύνει, να διαχωριστεί και τέλος να αποκολληθεί. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ωστόσο, είναι θέμα φτωχής διατροφής. Αν η διατροφή που κάνουμε στερεί από τον οργανισμό μας τα λιπαρά, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ξεφλουδισμένων νυχιών. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή χρειάζεται να ενυδατώνουμε με ειδικά βερνίκια τα νύχια μας.

Όταν φοράμε φακούς επαφής μπορούμε να κοιμηθούμε με αυτούς;

fakoi epafis

Οι φακοί επαφής πρέπει να αφαιρούνται στον ύπνο. Όταν κοιμόμαστε με τους φακούς, εμποδίζουμε το μάτι μας να αναπνεύσει, αφού ο φακός είναι πάνω στην κόρη του ματιού και έτσι δυσκολεύεται να οξυγονωθεί σωστά. Αν τους αφήνουμε πάνω από το επιτρεπόμενο όριο μπορεί να προκληθούν μολύνσεις. Επομένως καλό είναι να τους αφαιρούμε.

Ποια είναι τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής;

kardiaki prosv

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορεί να προϊδεάσουν κάποιον ότι πρόκειται να υποστεί καρδιακό επεισόδιο, αν και οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία στα σημεία αυτά.
Τα πιο συχνά συμπτώματα καρδιακής προσβολής είναι υψηλή αρτηριακή πίεση, δυσφορία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος. Πόνος που ξεκινά από το στέρνο και καταλήγει στον ώμο ή στην πλάτη, δυσκολία στην αναπνοή και υπερβολική εφίδρωση. Εάν παρουσιάσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα καλύτερα να τρέξετε γρήγορα στον γιατρό σας.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1