Όταν βρισκόμαστε σε αεροπλάνο ή εντατική νοσοκομείου δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κινητό λόγω ακτινοβολίας;

mobile

Όταν μπαίνουμε σε αεροπλάνο ή στην εντατική κάποιου νοσοκομείου, το πρώτο πράγμα που μας λένε είναι να απενεργοποιήσουμε τα κινητά μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί παρεμβολές στα ηλεκτρονικά μηχανήματα των χώρων και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Όταν έχουμε μυωπία και φοράμε φακούς επαφής μπορούμε να κοιμηθούμε με αυτούς;

fakoijpg

Οι φακοί επαφής πρέπει να αφαιρούνται στον ύπνο. Όταν κοιμόμαστε με τους φακούς, εμποδίζουμε το μάτι μας να αναπνεύσει, αφού ο φακός είναι πάνω στην κόρη του ματιού και έτσι δυσκολεύεται να οξυγονωθεί σωστά. Αν τους αφήνουμε πάνω από το επιτρεπόμενο όριο μπορεί να προκληθούν μολύνσεις. Επομένως καλό είναι να τους αφαιρούμε.

Η καθιστική ζωή μας γερνάει;

καθιστική ζωήΣίγουρα η καθιστική ζωή δεν είναι και καλύτερη επιλογή, ειδικά σήμερα που η ζωή στην πόλη μας αποτρέπει όχι μόνο από την άσκηση αλλά γενικότερα από την καλή ποιότητα ζωής. Η άσκηση εκτός ότι προσφέρει ένα καλογυμνασμένο σώμα, μπορεί σε μεγαλύτερες ηλικίες να διατηρήσει τη νεανικότητα του δέρματος και επίσης να αποτρέψει ή να καθυστερήσει την εμφάνιση ασθενειών, όπως είναι η καρδιαγγειακή νόσος, ο διαβήτης τύπου 2, ο καρκίνος, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και η οστεοπόρωση. Άρα όλοι πρέπει να σκεφτούμε ότι ποτέ δεν είναι αργά και γρήγορα να εντάξουμε την άσκηση στο πρόγραμμά μας.

Η χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του ύπνου και πονοκεφάλους;

kinhtoΥπάρχουν έρευνες που τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν σε μεγάλο βαθμό το κινητό παρουσίασαν συχνότερα πονοκεφάλους και κούραση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Βέβαια δεν είχε ληφθεί υπόψη ο τρόπος ζωής και ο αγχώδης τρόπος ζωής. Από την άλλη, έχει αποδειχθεί ότι όσοι κοιμόντουσαν με το κινητό σε απόσταση 40 εκατοστών από το κεφάλι τους και ήταν εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία, παρουσίασαν διαταραχές στον ύπνο τους.

Αν διαβάζουμε με χαμηλό φως υπάρχει περίπτωση να "χαλάσουμε" τα μάτια μας;

diavasmaΑπό παλιά οι γιαγιάδες μας φώναζαν να ανάψουμε κανένα φως όταν διαβάζουμε γιατί θα χαλάσουμε τα μάτια μας! Υπάρχει όμως τέτοια πιθανότητα στην πραγματικότητα; Ναι είναι αλήθεια ότι όταν διαβάζουμε με χαμηλό φωτισμό καταπονούμε τα μάτια μας και τα κουράζουμε, προκαλώντας έτσι πονοκέφαλο ή και φαγούρα στα μάτια (διάθεση να τα τρίψουμε). Το χαμηλό φως όμως δεν μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες.

Evexia-Banner-peristeri
koumpi p-peristeri
koumpi p-aigaleo
koumpi p-xaidari
koumpi p-ilion
koumpi p-petroupoli
koumpi p-nikaia
Metrocity banner1